Transforma les relacions econòmiques

per a fer-les justes, lliures i equitatives

L’Escola d’Activisme Econòmic és un espai de cooperació, formació i acció que està dirigit a tota persona interessada -amb especial èmfasi en la joventut universitària- a transformar les relacions econòmiques per a fer-les justes, lliures i equitatives.Davant els grans reptes del nostre temps (crisi ecològica, desigualtat de gènere, desigualtats socials, etc.), l’Escola sorgeix en 2019, a Madrid, de la mà de Ecooo, amb l’objectiu de desenvolupar un model d’educació econòmica i empresarial que es recolza en els principis de l’economia social i solidària. És a dir, un model que posa en el centre de la producció i consum de béns i serveis els drets i deures humans, el benestar animal, el bé comú de la societat, la sostenibilitat del planeta i la democràcia interna de les organitzacions empresarials.Actualment l’Escola té seu a Madrid i a Barcelona.

1. EQUITAT

Considerem que la mateixa és un valor que reconeix a totes les persones com a subjectes d’igual dignitat i protegeix el seu dret a no estar sotmeses a relacions basades en la dominació, sigui com sigui la seva condició social, gènere, edat, ètnia, origen, capacitat, etc.

2.TREBALL ENRIQUIDOR

Defensem la importància de recuperar la dimensió humana, social, política, econòmica i cultural del treball que permeti el desenvolupament de les capacitats de les persones, produint béns i serveis, per a satisfer les veritables necessitats de la població (nostres, del nostre entorn immediat i de la comunitat en general).

3. SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

Volem reduir significativament la petjada ecològica humana en totes les nostres activitats, avançant cap a formes sostenibles i equitatives de producció i consum, i promovent una ètica de la suficiència i de l’austeritat.

4. COOPERACIÓ

Afavorim la cooperació en lloc de la competència entre les entitats de l’economia social i solidària, buscant al seu torn la col·laboració amb altres entitats i organismes públics i privats.

5. SENSE FINS LUCRATIUS

Les activitats de les entitats de l’economia social i solidària destinem els possibles beneficis a la millora o ampliació de l’objecte social dels projectes, així com al suport d’altres iniciatives solidàries d’interès general, participant d’aquesta manera en la construcció d’un model social més humà, solidari i equitatiu.

6. COMPROMÍS AMB L’ENTORN

Sostenim la necessitat d’integració i compromís amb l’entorn social, i per això participem en el desenvolupament local, sostenible i comunitari del territori.

L’Escola, que està sent coordinada per Ecooo a Madrid, i LabCoop a Barcelona, on realitzen les seves activitats.
A Madrid està formada per cinc entitats: La Osa, Fiare, La Corriente, Supercoop y Mercado Social de Madrid.
Actualment a Barcelona està formada per cinc entitats: Fiare Banca Etica, Pam a Pam, Opcions, Nexes i Som Connexió.

ALIMENTACIÓN

Supermercado cooperativo de Madrid en construcción cuya selección de productos se fundamenta en cuatro criterios: el fomento de la economía local y de cercanía, la información al consumidor de su origen y de su producción, la reducción del impacto medioambiental, y precios más justos para quien consume y para quien produce.

PARTICIPA

ALIMENTACIÓN

Cooperativa de vecinos y consumidores de Madrid que está construyendo un supermercado cooperativo y ecosocial. Lo hacen para consumir mejor, para poner a las personas en el centro y para crear lazo social. Además, tienen un plan para que eso les salga más barato.

 


PARTICIPA

CONSUMO

Red de producción, distribución y consumo de bienes y servicios que funciona con criterios éticos, democráticos, ecológicos y solidarios, y que está constituida tanto por empresas y entidades de la economía social y solidaria, como por personas consumidoras.

PARTICIPA

ENERGÍA

Cooperativa madrileña de comercialización de energía eléctrica que, dentro de la economía social y solidaria, apuesta por una transición a un modelo energético ambiental y socialmente más sostenible. Suministran energía eléctrica 100% renovable y empoderan a la ciudadanía por medio de la formación y el autoconsumo.


PARTICIPA

 

FINANZAS

Banco cooperativo que busca ser una herramienta al servicio de la transformación social a través de la financiación de proyectos del tercer sector, la economía social y solidaria y la promoción de una cultura de la intermediación financiera, bajo los principios de transparencia, participación, compromiso ético y democracia.


PARTICIPA

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad